latinica  ћирилица
15/07/2019 |  10:44 | Аутор: СРНА

Нове честитке Ђоковићу из Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу бриљантну побједу у финалном мечу на Вимблдону и освајање 16. гренд слема, наводећи да његове побједе највише доприносе да се у позитивном контексту спомињу Србија и српски народ.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

- Драги Новаче, у име Народне скупштине и грађана Републике Српске и у своје име, упућујем ти срдачне честитке поводом бриљантне побједе у финалном мечу на Вимблдону. Грађани Српске јуче су, у једном од најневјероватнијих и најтежих мечева, кроз свих пет сетова и петочасовне борбе против једног од најбољих тенисера свих времена Роџера Федерера, навијали за тебе свим срцем вјерујући у твоју снагу и побједу - навео је Чубриловић у честитки.

Он је оцијенио да су Ђоковић и остали врхунски спортисти најбољи амбасадори Србије.

- Поносни смо на све што чиниш на промоцији спорта и такмичарског духа, јер ти на најбољи начин представљаш своју земљу и свој народ. Наши спортисти су наши најбољи амбасадори, а, осим ватерполиста, кошаркаша, одбојкаша, атлетичара и других, као први тенисер на свијету, ти си Новаче највидљивији и твоје побједе највише доприносе да се у позитивном контексту спомињу Србија и српски народ - навео је Чубриловић и пожелио Ђоковићу још много трофеја и блиставих побједа на понос и радост свих.

Ђоковић је у финалу савладао Федерера резултатом 3:2 у сетовима и освојио пету титулу на Вимблдону.

Ђоковићу је честитку упутила и министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић.

- У име Министарства и своје име упућујем Вам искрене честитке поводом освајања титуле на турниру у Вимблдону, којом сте поново доказали да сте неприкосновени владар тениса и шамион за којег не постоје препреке - наводи се у честитки.

Давидовићева је навела да је Ђоковић освајањем нове титуле исписао још једну сјајну страницу историје тениса.

- Показали сте невјероватну менталну снагу и издржљивост које су, уз врхунско тениско умијеће, донијеле једино што је било могуће - историјску побједу - наводи се у саопштењу ресорног министарства.

Давидовићева је Ђоковићу пожељела добро здравље, срећу и још много трофеја.