latinica  ћирилица
15/07/2019 |  11:32 | Аутор: СРНА

Радивојша: Срби у Гламочу против иницијативе кантоналног одбора ХДЗ-а БиХ

Начелник општине Гламоч Небојша Радивојша рекао је Срни су Срби у Гламочу против обиљежавања 24 године од "ослобођења Босанског Грахова, Гламоча и Дрвара" које је најавио Кантонални одбор ХДЗ-а Ливно, те навео да такозвани ослободиоци "кроје капу" дуже од 20 година становницима Ливањског кантона.
Небојша Радивојша - Фото: РТРС
Небојша РадивојшаФото: РТРС

Радивојша је рекао да ту иницијативу види као идеју људи који не живе на подручју ове три општине и којима није стало до међуљудских односа у тим општинама.

- Познато је о каквим људима се ради када је ријеч о овој идеји, о људима који кроје капу већ 20 и нешто година свим становницима Ливањског кантона и видљиво је до каквог развојног и међуљудског стадијума су довели, тако да нас не чуде овакве њихове идеје - нагласио је Радивојша.

Радивојша је указао да су Срби у Гламочу против овог обиљежавања.

- Тим људима поручујем да своју енергију усмјере како да овај кантон буде бољи, како да се у њему боље живи и да се изграде бољи међуљудски односи, а не да будемо најнеразвијенији кантон у Федерацији - поручио је Радивојша.

Он је рекао да у Гламочу живи тек петина пријератног становништва, те да је број Хрвата од 2000. године смањен неколико пута, додајући да то довољно говори каква је политика "ослободилаца".

- Као начелник општине поручујем `ослободиоцима" да неће нарушити међуљудске односе у Гламочу који су на завидном нивоу, а то њима очигледно смета - додао је Радивојша.

Ливањски медији објавили су да је на 10. Изборној скупштини Кантоналног одбора ХДЗ-а БиХ Ливно усвојена иницијатива за обиљежавање 24 године од "ослобођења Босанског Грахова, Гламоча и Дрвара", уз приједлог да обиљежавање буде уз војне почасти и у присуству високих званичника, и то у Босанском Грахову 28. јула, у Гламочу 29. јула и у Дрвару 13. септембра, што ће бити централни скуп.