latinica  ћирилица
15/07/2019 |  11:39 ⇒ 12:29 | Аутор: РТРС

Завршен састанак у "Алуминију", Човић без коментара

Драган Човић, предсједник ХДЗ-а БиХ, данас се састао с представницима Управе, Надзорног одбора и Независног синдиката радника "Алуминија".

Након састанка, Човић опет није давао изјаве за медије. Састанку је присуствовала и министарка финансија ФБиХ Јелка Милићевић (ХДЗ), која, такође, није жељела ништа коментарисати.

Раније је Независни синдикат запослених "Алуминија" д.д. Мостар затражио од власника друштва владе ФБиХ, представника малих дионичара и РХ те осталих институција правне државе ФБИХ да испитају финанцијске токове у Алуминију и примјерено казне све оне који су радили незаконите радње који су својим немарним и не способним радом угрозили егзистенцију запослених и њихових породица.

Јавности у ФБиХ више пута је указивано на мутне послове који се одвијају унутар друштва те о потписивању лоших, штетних уговора на штету друштва које су проводиле управе ове компаније са својим менторима који су их награђивали са астрономски високим примањима.

- Сви су долазили као спаситељи на те функције гдје су обмањивали јавност и најављивали боље дане за Алуминиј са рјешавањима кључног питања набавке електричне енергије по економско прихватљивим условима па све до ревидирања свих лоших затечених уговора да би на крају тај цех, због лошег и несавјесног управљања тих неспособних кадрова који су себе називали менаџерима високе класе, те недовољне бриге самих власника, био да запослени у Алуминију, њих 900, остају на улици без било каквих примања. Тражимо да власници са надлежним институцијама што хитније крену у процесуирање свих одговорних особа који су чиниле управљачка тијела Алуминија од почетка његове дубиозе - наводе из Синдиката запослених.

Извор: Vijesti.ba