latinica  ћирилица
16/07/2019 |  11:06 ⇒ 11:07 | Аутор: Агенције

Човић поново на састанку у Алуминију

Кризни савјет Алуминија Мостар одржао је јутрос нови састанак, којем је присуствовао и предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић.
Састанак у Алуминију (Фото:Vijesti.ba) -
Састанак у Алуминију (Фото:Vijesti.ba)

Кризни савјет чине Човић, федерална министарка финансија Јелка Милићевић, чланови Надзорног одбора Алуминија, управа компаније и представници синдиката који би требало да договаре даље кораке о будућности Алуминија.

Након састанка је речено да су јуче детаљно разматране прве анализе о могућностима покретања производње у Алуминију, које би се одвијало у три етапе.

Јуче је у фокусу разговора била љеваоница Алуминија, чији је рад најједноставније покренути, док је данас нагласак био на разматрању покретања производње у погону анода, навели су надлежни.

Још се разматрају сви параметри, за које је потребно испунити низ претпоставки, од техничких до финансијских, што неће бити могуће без конкретног ангажмана свих сувласника, у првому реду Владе ФБиХ, истакнуто је након састанка.

Из Алуминија наводе, да су покренули бројне активности са челницима комерцијалних банака и кредитних организација како би се пружило максимално разумијевање за кредитне и друге обавезе које имају радници Алуминија док се не изнађе начин  премошћивања актуелног стања, јер је ријеч од око 900 породица.