latinica  ћирилица
16/07/2019 |  14:06 | Аутор: СРНА

Јерговић: Биједно је што су хрватски коментатори здушно навијали за Федерера

Познати хрватски књижевник Миљенко Јерговић критикује хрватске спортске коментаторе за које наводи да су навијали за Роџера Федерера у мечу са Новаком Ђоковићем и оцјењује да су Хрвати - Срби с неизљечивим комплексом мање вриједности.
Миљенко Јерговић (фото:mladina.si) -
Миљенко Јерговић (фото:mladina.si)

- Била је то једна од оних стварно великих утакмица двојице заиста великих спортиста - претјерано би и погрешно било рећи супарника - у којима скоро да је и свеједно који ће побиједити. Превелики су да би били поражени. Али, један је, ипак, побиједио, и то је лијепо знати - написао је Јерговић на Фејсбуку.

Он, међутим, критикује хрватске телевизијске коментаторе који су здушно навијали за Федерера, баш као да им у супротном пријети отказ или као да им министар за борачка питања стоји над главом са упереним пиштољем.

А насловне стране хрватских новина славе лањски пораз хрватске репрезентације од Француза, баш онако како су 1989. Срби славили давнашњи пораз на Косову.

О Ђоковићевој побједи сви редом пишу кроз причу о заслугама хрватских фактора /Иванишевић.../.

- Страшно, понижавајуће, биједно... Хрвати су карикатура Срба. Хрвати су Срби с неизљечивим комплексом мање вриједности - написао је Јерговић.

Овај вишеструко награђивани хрватски књижевник и друштвени коментатор написао је претходно неколико текстова о Новаку Ђоковићу.