latinica  ћирилица
16/07/2019 |  17:31 ⇒ 19:05 | Аутор: РТРС

Акција "Уникат": Ухапшенима за производњу дроге одузето око 70.000 KM (ФОТО)

Полицијски службеници заплијенили су око 70.000 КМ у разним валутама од четворице ухапшених у акцији на подручју Бањалуке у којој су пронађене двије лабораторије за производњу дроге "сканк", рекла је начелницa Одјељена за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова Републике Српске Мирна Миљановић.
Акција "Уникат" - Фото: СРНА
Акција "Уникат"Фото: СРНА

Миљановићева је истакла да је из једне од лабораторија одузето 33.750 евра, 2.200 швајцарских франака и 180 КМ, те да је пронађено и око 900 трски дроге сканк.

Фото: СРНА

Она је за Срну рекла да је од ухапшеног лица чији су иницијали С.Ш. пронађена је и аутоматска пушка, пиштољ, експлозив и фалсификовани документи због чега ће против њега бити поднесен извјештај за недозвољену производњу и промет дроге, недозвољен промет оружја и минско-експлозивних средстава и фалсификовање. 

Фото: СРНА

Подсјећамо, у акцији "Уникат" пронађене су двије лабораторије за производњу дроге сканк, а четири ухапшена лица данас су предата Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

Фото: РТРС

Осумњичени су дистрибуисали сканк у земљама ЕУ, а у једној од пронађених лабораторија било је између 900 и 1.000 комада трске опојне дроге.

Из МУП-а је наведено да је ријеч о лицима чији су иницијали Н.Д. С.Ш. Д.Д. и Т.Д.

РТРС незванично сазнаје да су ухапшени Санел Шеранић, Ненад Драгишић, Деан Ђајић и Данијел Трнинић.