latinica  ћирилица
17/07/2019 |  08:07 ⇒ 16:40 | Аутор: Вечерње новости

Ватерполисти Србије данас играју са Јужном Корејом

Ватерполо тим Србије данас (13.30) у другом колу групе А 18. Свјетског првенства у Гванџуу на папиру очекује најлакши ривал, домаћин Јужна Кореја.

Озбиљно и са најслабијима. Ватерполо тим Србије данас (13.30) у другом колу групе А 18. Свјетског првенства у Гванџуу на папиру очекује најлакши ривал, домаћин Јужна Кореја. Ипак, "делфини" не помишљају да у меч уђу опуштено, јер желе да се што боље спреме за дуел са Грчком, с којом се састају у петак.

- Не пада нам на памет да потцијенимо ниједну екипу. На то немамо право. Нормално је да очекујемо побједу, али и да се добро српемимо за дуел са Грцима - истиче Страхиња Рашовић.

Олимпијски побједници су и јуче анализирали дуел са Црном Гором, против које су послије вођства од 8:6 у финишу спасавали бод (10:10). Јасно им је да морају да поправе игру у одбрани, као и да побољшају напад. Зато ће дуел са нејаким домаћином добро доћи да се провјере неке ствари. Иначе, Корејци су на старту шампионата изгубили од Грчке са 26:3.

Наши послије јутарњег дуела са Црногорцима, са Корејом играју увече (20.30 по локалном времену), тако да су се јуче привикавали на нове услове. Како затварају програм на дијелу ће видјети Грке у дуелу са "ајкулама" и знаће да ли ће морати да домаћину напуне мрежу до врха или ће им у петак побједа над веома јаким Хеленима бити довољна за прво мјесто у групи које доноси директан пласман у четвртфинале.

- На нама је да елиминишемо црне минуте у току утакмице, да нам се више не понови пад као против Црне Горе. Најважније је да наставимо да се бодримо и да дижемо игру - наглашава Радомир Драшовић.

ГРУПА А

ДРУГО коло, данас: Ц. Гора Грчка (12.20), Србија - Ј. Кореја (13.30). Треће коло, петак: Србија - Грчка (10.30), Ц. Гора - Кореја (10.50). ТАБЕЛА: Грчка 3, Србија 1, Ц. Гора 1, Ј. Кореја 0.

ГРУПА Б

ДРУГО коло: Аустралија - Казахстан (јутрос), Хрватска - САД (јутрос). Треће коло, петак: Аустралија - САД (12.10), Хрватска - Казаахстан (13.30). ТАБЕЛА: Хрватска 3, САД 3, Казахстан 0, Аустралија 0.

ГРУПА Ц

ДРУГО коло, Мађарска - Шпанија (јутрос), Н. Зеланд - Ј. Африка (јутрос). Треће коло, петак: Мађарска - Ј. Африка (1.30), Шпанија - Н. Зеланд (2.50). ТАБЕЛА: Мађарска 3, Шпанија 3, Ј. Африка 0, Н. Зеланд 0.

ГРУПА Д

ДРУГО коло, данас: Италија - Јапан (9.30), Њемачка - Бразил (10.50). Треће коло, петак: Бразил - Јапан (4.10), Италија - Њемачка (6.30). ТАБЕЛА: Италија 3, Њемачка 1, Јапан 1, Бразил 0.