latinica  ћирилица
18/07/2019 |  11:48 ⇒ 12:13 | Аутор: РТРС

Електропривреда Српске донирала 6.000 КМ за Дневни центар "Подржи ме"

Са 6.000 КМ велики пројекат и хуманитарну акцију Одбора за помоћ Косову и Метохији за изградњу Дневног центра "Подржи ме" у Косовској Митровици подржала и Електропривреда Републике Српске, саопштио је Одбор за помоћ Косову и Метохији.
Електропривреда Републике Српске - Фото: РТРС
Електропривреда Републике СрпскеФото: РТРС

До сада је донацијама хуманост исказало 19 локалних заједница, неколико предузећа и више грађана Републике Српске.
За пројекат укупне вредности изградње без опремања потребно је око 280.000 евра очекујемо обећану помоћ владе Републике Српске и Канцеларије за Косово и Метохију владе Србије.

До сада је хуманошћу Републике Српске прикупљњно више од 85.000 евра, нешто мање од трећине вредности пројекта. Убрзо очекујемо грађевинску дозволу и практични почетак радова, а циљ је да до краја године објекат од 631 м2 ставимо под кров, наводи се у саопштењу.

Уз Телеком Србије д.о.о Косовска Митровица који је донирао 5.000 евра, помоћ за изградњу овог важног објекта чврсто је обећало и неколико грађевинских предузећа са Косова и Метохије.

Дневни Центар "Подржи ме" биће је први овакав дневни центар на КиМ намијењен искључиво за сву дјецу и младе ометене у развоју из Удружења родитеља "Порджи ме" која броји 139 својих чланова такве дјеце и маладих на сјеверу Косова и Метохије.

Хвала свима који имају разумјевања, који су стали чврсто иза нас и нашег хуманог пројекта. Хвала свима који су нас подржали и који ће подржати да са овим пројектом обрадујемо најугроженију категорију дјеце, младих и њихових породица на Косову и Метохији, саопштио је Одбор.

"Хуманитарну акцију смо продужили до краја године и сви који желе донацију могу уплатити на жиро рачун нашег Одбора: 5551000034196445", рекао је предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов и захвалио свима који су до сада подржали ову акцију.