latinica  ћирилица
18/07/2019 |  14:38 ⇒ 14:39 | Аутор: Мондо

"Орлови" кренули без Јокића, Ђорђевић неће о Калинићу!

Кошаркашка репрезентација Србије окупила се на почетку припрема за Кину.
Репрезентација Србије (фото:Mondo/Goran Sivački) -
Репрезентација Србије (фото:Mondo/Goran Sivački)

- Мислим да никад нисмо били у овом саставу. Сви НБА играчи су ту, осим Николе Јокића - рекао је селектор Александар Ђорђевић

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Саша Ђорђевић окупио је у четвртак у београдском хотелу Краун Плаза играче на које ће рачунати од првог дана припрема за Свјетско првенство у Кини (31. август - 14. септембар).

У 13.30 часова, шеф струке "орлова" изашао је први пут пред јавност од скраћења списка и говорио о својој селекцији, из које су изненадно изостали Немања Недовић и Никола Калинић, дугогодишњи чланови "А" репрезентације.

На питање о изостанку Калинића није хтео да образлаже своју одлуку.

- На мени је тежина тог задатка да донесем неке одлуке. Када погледам ову екипу овде, мислим да смо изузетно спремни, попуњени на свим позицијама, да су многи играчи направили искорак у каријерама и зато су позвани. Волим да причам о онима који су ту. Била је то тешка одлука, сви који су били и на једном списку док сам ја селектор дио су ове групе момака и у свакој сљдећој акцији морају да буду спремни да одговоре на позив. Оваква је била моја одлука, у складу са мојом визијом екипе и противника против којих ћемо играти - изјавио је селектор.

Крај њега, током конференције су седели капитен Милош Теодосић, замјеник капитена Милан Мачван, као и сви окупљени играчи, међу којима није био само Никола Јокић. Он ће се у складу са НБА правилима прикључити екипи 2. августа.

У данима пред окупљање, Ђорђевић је био принуђен да промјени свој план, јер је центар Огњен Кузмић доживио тешку саобраћајну несрећу у недељу ујутру у Бањалуци и током четвртка се очекује његово буђење из коме.

Због такве ситуације, селектор је на припреме позвао Николу Јовановића, центра Црвене звезде који је прошлу сезону провео на позајмици у италијанском Тренту.

Промена у стручном штабу, НБА стручњак стигао

Уместо дугогодишњег Ђорђевићевог сарадника, Милана Минића, у овој акцији репрезентације један од помоћника биће Дарко Рајаковић, који тренутно ради у Финикс Сансима.