latinica  ћирилица
18/07/2019 |  15:27 ⇒ 15:32 | Аутор: sputniknews.com

Двојица хрватских морнара погинула у несрећи на Атлантику

Двојица хрватских морнара погинула су када је брод АП Дубрава доживио несрећу у јужном Атлантику.
Двојица хрватских морнара погинула у несрећи на Атлантику (Фото:atlanstka plovidba) -
Двојица хрватских морнара погинула у несрећи на Атлантику (Фото:atlanstka plovidba)

Још двојица помораца који су повријеђени су у стабилном стању, преносе хрватски медији саопштење поморског друштва Атлантска пловидба.

- Јуче, 17. јула у касним поподневним сатима, током обављања радних активности дошло је до несрећног случаја на броду АП Дубрава, због чега је брод прекинуо комерцијално путовање и скренуо због хитног пружања медицинске помоћи према најближој луци Тубарао (Бразил), од које је у том тренутку био удаљен око 150 наутичких миља - објавила је дубровачка бродарска компанија путем Загребачке берзе.

Повријеђена су четири морнара - три хрватска држављанина и један украјински поморац - па је одмах затражена хитна медицинска помоћ од бразилских власти, обалске страже и морнарице. Двојица хрватских морнара су у међувремену преминула.

Двојица повријеђених су стабилно, наводи Атлантска пловидба.

Командант, посада брода и компанија чине све како би што прије успјели да искрцају повријеђене чланове посаде, истичу из Атлантске пловидбе, напомињући да се очекује долазак хеликоптера током јутарњих часова, с обзиром на то да због јучерашњих временских услова на мору, удаљености брода од обале и ноћи, хеликоптер није био у могућности да одмах полети.

Брод ће по искрцавању повријеђених и обављању свих процедура у луци Тубарао наставити комерцијално путовање, наводи се у саопштењу.

- Компанија улаже све могуће напоре користећи све расположиве ресурсе како би унесрећене што прије хоспитализовала и након лијечења вратила кући - закључује се у објави Атлантске пловидбе.