latinica  ћирилица
18/07/2019 |  18:36 | Аутор: СРНА

Бундало се оградио од ставова Станивуковића и Тривићеве

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Перица Бундало рекао је на посебној сједници парламента, током расправе о по виталне интересе Српске штетном закључку Предсједништва о наставку изградње моста Комарна–Пељешац, да у политици треба градити мостове добросусједства и да свађе никоме нису донијеле добро.
Перица Бундало - Фото: РТРС
Перица БундалоФото: РТРС

- А, поготово на Балкану. Није само у питању мост, већ и регионални односи, будућност и суживот на овим просторима - рекао је Бундало и најавио да ће ПДП подржати изјаву предсједаваћег Предсједништва БиХ Милорада Додика када је ријеч о заштити виталног интереса Републике Српске.

Бундало је рекао да ПДП у предложеним закључцима захтијева рјешавање низа отворених питања између Српске, односно БиХ са Хрватском, а међу њима је и измјена одлуке о доношењу Националног програма спровођења Стратегије збрињавања радиоактивног отпада Владе Хрватске у вези са локацијом Трговска гора, која је у близини границе /код Новог Града/.

ПДП, истиче Бундало, тражи и коначно утврђивање међународне границе између БиХ, односно Српске и Хрватске на ријеци Уни, на подручју општина Козарска Дубица, Нови Град и Костајница.

- Потребне су и чврсте гаранције Владе Хрватске да ће мост на Сави код Градишке бити изграђен у уговореном року од 30 мјесеци, као и да руководство Народне скупштине покрене поступак формирања посебног радног тијела које ће заједном са представницима Срба у Хрватској дјеловати на испуњавању захтјева према институцијама Хрватске, а са циљем побољшања положаја Срба у Хрватској, те о томе информисати Парламент - рекао је Бундало.

Он је, током расправе у Народној скупштини о приједлогу одлуке о потврђивању изјаве члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, према којој је по виталне интересе Српске веома штетан закључак о прихватању званичног става БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац од стране Хрватске донесен без консензуса на сједници Предсједништва, истакао да поједини посланици те странке ПДП /Јелена Тривић и Драшко Станивуковић/ неће подржати Додикову изјаву.

- Они имају лични став и нагласио бих да то није став партије и нашег клуба посланика - рекао је Бундало.