latinica  ћирилица
19/07/2019 |  10:33 ⇒ 12:18 | Аутор: РТС

"Делфини" потопили Грчку за четвртфинале Свјетског првенства

Ватерполисти Србије побиједили су Грчку резултатом 9:3 и заузели прво мјесто у групи А на Свјетском првенству у Јужној Кореји.
Ватерполисти Србије - Фото: B92
Ватерполисти СрбијеФото: B92

"Делфини" су одиграли веома квалитетан меч и обезбиједили директан пласман у четвртфинале, чиме су добили три дана одмора.

Екипа Дејана Савића ће се у борби за завршницу састати са побејдником меча Шпанија – Јапан, који се састају у осмини финала.

Дуел у јужнорокејском Гвангжуу обиљежила је одлична одбрана Србије и концентрисана игра у нападу. Почело је поготком Душана Мандића, а на крилима одличног голмана Димитрија Ристичевића, након прве четвртине Србија је имала два гола вишка.

Српски чувар мреже је наставио да бриљира међу стативама, док су Мандић, Огњен Стојановић и Ђорђе Лазић донијели +3 на полувремену.

Занимљиво, у трећој дионици није било голова – чувари мреже били су на високом нивоу, ватерполисти неколико пута погађали стативе и пречке, па је у посљедњих осам минута селекција Србије овјерила тријумф.

Најефикаснији код Србије био је Мандић са четири поготка, два је додао Ђорђе Лазић, док су по један постигли Страхиња Рашовић, његов брат Виктор Рашовић и Огњен Стојановић.

С друге стране, по једном су се у стрелце код Грка уписивали Александрос Гунас, Јанис Фунтулис и Константинос Мурикис.

Дуел Србије и побједника дуела Шпаније и Јапана на програму је у уторак.

У четвртфинале директно су се већ пласирале Хрватска, Мађарска и Италија.