latinica  ћирилица
19/07/2019 |  12:07 | Аутор: Вечерње новости

Мањифико компоновао музику за другу сезону "Сенки над Балканом" (ВИДЕО)

Продукција "Јунајтед мидија" објавила је у четвртак пјесму "Барјак", коју ћемо чути на јесен у једној од нових епизода друге сезоне серије "Сенке над Балканом" Драгана Бјелогрлића.
Роберт Пешут Мањифико (Фото: Блиц/Дејан Живанчевић) -
Роберт Пешут Мањифико (Фото: Блиц/Дејан Живанчевић)

Музику за другу сезону компоновао је Роберт Пешут Мањифико, а пјесму "Барјак", која одсликава историјске околности у Европи средином тридесетих година прошлог вијека, изводи словеначка група "Сестре".

Иначе, "Сестре" су Томаж, Дамјан и Сречко, три трансвестита који су Словенију представљали на "Евросонгу" 2002. у Талину (и завршили на 13. мјесту).

Мањифико је био и аутор оригиналне музике прве сезоне "Сенки над Балканом". Као један од хитова тада се издвојила нумера "Дивна", коју су изводили Огњан Радивојевић и Никола Пејаковић.

Мањифико и Бјелогрлић успешну сарадњу почели су још 2010, због музике за филм и серију "Монтевидео, Бог те видео". Тада је Мањификова пјесма "Пукни зоро" свјетлосном брзином "ушла у народ" и постала неизоставни дио разних славља. Многи сматрају да је "Пукни зоро" традиционална српска пјесма још из Првог свјетског рата, а Мањифико ју је посветио деди по оцу, српском војнику који се борио на Солунском фронту.

- Бјела је тражио да буде ново, а да, опет, буде старо - испричао је Мањифико о "Пукни зоро". - Касније су кружиле легенде о томе ко је пјесму написао, чак се причало да је запис неког старог ратника, али није, написао сам је ја. Многи у то нису могли да повјерују, чак сам и своју мајку једва убиједио да сам ја аутор "Пукни зоро".