latinica  ћирилица
20/07/2019 |  08:32 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

Министарство безбједности да објасни како је потрошило 1,2 милиона КМ

Мостарска филијала Агенције за јавне набавке БиХ, затражила је од Министарства безбједности у Савјету министара у техничком мандату документацију о набавци "надоградње инфраструктуре информационо-комуникационе технологије /ИЦТ/ Оперативно-комуникационог центра БиХ - 122" у вриједности од 1,2 милиона КМ.

Агенција је у овом случају поступила по захтјеву који се односи на наводну злоупотребу ове набавке, пише лист, пише "Дневни аваз".

У допису Министарству безбједности наведено је да је набавка "надоградње ИЦТ инфраструктуре Оперативно-комуникационог центра БиХ - 122" проведена путем преговарачког поступка без обавјештења, иако је вриједност набавке 1,2 милиона КМ.

Из Агенције додају да и извјештај о финансијској ревизији Министарства безбједности за 2016. годину иде у прилог овој пријави, јер су ревизори утврдили да је набављена роба коју су могли испоручити и други добављачи у случају да је набавка била подијељена на лотове, чиме би се повећала конкурентност и економичност.

Министарство безбједности у Савјету министара у техничком мандату обавијештено је да ће, уколико не одговори на захтјев за мониторинг конкретне јавне набавке, Агенција за јавне набавке БиХ поднијети прекршајну пријаву или, ако буде постојала таква процјена, прослиједити предмет надлежном тужилаштву.