latinica  ћирилица
20/07/2019 |  12:17 | Аутор: СРНА

Бањалука: Сутра скокови са Градског моста

Скоковима са бањалучког градског моста сутра ће бити отворена традиционална манифестација "Љето на Врбасу".
Љето на Врбасу - Фото: Facebook
Љето на ВрбасуФото: Facebook

Скокови са моста почеће у 14.00 часова, а у 13.00 часова најављен је наступ ронилаца и спасилаца Ронилачког клуба "Бук".

Манифестација "Љето на Врбасу", која се ове године одржава 66. пут, трајаће до 4. августа и биће обогаћена спортским и културно-забавним активностима, саопштено је из Туристичке организације града Бањалука.

Један од најатрактивнијих садржаја је зип-лајн спуст на ужету изнад ријеке Врбас код градског моста, који ће бити доступан грађанима и туристима током трајања манифестације.

Из Туристичке организације наводе да поред спортских активности као што су фудбал на пијеску, баскет за дјечаке и дјевојчице, те одбојка на пијеску, љубитељи игара на Врбасу могу посјетити отворени базен "Аквана" и окушати се у роњењу које организује Ронилачки клуб "Делфин".

Биоскоп на отвореном уз филм "Такси блуз" биће уприличен на платоу тврђаве Кастел, а за оне који воле заплесати биће организован и "плес под звијездама" на плажи испод дворане "Обилићево".

У завршном дијелу манифестације предиђене су трке дајака у три категорије, избор најљепшег дајака и "Котлићијада" на плажи Абација.

Манифестацију на Врбасу први пут су организовали чланови Клуба академичара Бањалука још 1953. године под називом "Карневал на Врбасу".

Крајем седамдесетих година манифестација мијења име у "Сусрети на Врбасу", а од 1995. године добија данашње име "Љето на Врбасу".

Идеја за назив манифестације "Љето на Врбасу" је дата са циљем обједињавања континуираних збивања у току љета на ријеци Врбас и њеним обалама.