latinica  ћирилица
20/07/2019 |  12:50 | Аутор: ТАНЈУГ

Лажна дојава о бомби у авиону због стјуардесе

Зоран Н. (65) признао је да прије два дана упутио лажну дојаву да је подметнута бомба у авиону Луфтханзе, који је из Београда требало да полети за Франкфурт, а правдао се тиме да му се свидјела стјуардеса са тог лета.
Евакуисани путници из авиона на београдском аеродрому - Фото: Novosti.rs
Евакуисани путници из авиона на београдском аеродромуФото: Novosti.rs

Након саслушања, тужилаштво је предложило суду да му одреди притвор, рекао је за Танјуг портпарол тужилаштва Иван Марковић.

Зоран Н. (65) је у сриједу из стана свог пријатеља и са његовог телефона упутио лажну дојаву. Њему се на терет ставља кривично дјело изазивање панике и нереда.

Према одбрани осумњиченог, он је на Ади упознао двије стјуардесе Луфтханзе и позовао их на вечеру. Посебно му се свидјела једна од њих, тамнапута, али оне нису пристале на иду са њим на вечеру.

Пошто дјевојку која му се свидјела није нашао ни у хотелу, сутрадан, у сриједу, позвао је аеродром и дојавио лажну бомбу како би задржао стјуардесу да не оде.

Послије анонимне дојаве, припадници МУП-а су обавили контрадиверзиони преглед.

Због ове дојаве, из авиона њемачке компаније "Луфтханза" евакуисано је 130 путника и пет чланова посаде. У међувремени су путници враћени у авион који је одлетио пут жељене дестинације са закашњењем.