latinica  ћирилица
20/07/2019 |  16:36 ⇒ 17:05 | Аутор: РТРС

Додик: У Предсједништву БиХ ће покушати да извргну одлуку НСРС

Вјероватно ће се у Предсједништву БиХ покушати наћи неки начин да се извргне одлука Народне скупштине Републике Српске о заштити виталног ентитетског интереса у вези с изградњом Пељешког моста, али сам спреман да сваки пут то питање вратим на Парламент, поручује за АТВ српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: www.predsjednistvobih.ba
Милорад ДодикФото: www.predsjednistvobih.ba

- Они ће покушати да креирају вјероватно нека заобилазна рјешења, али ја нисам против тога да се и то питање ријеши, нисам против тога да се Пељешки мост стави на разговор нас и Хрватске, али исто тако да се цјеловито рјешава питање односа са Хрватском и да граница која иде на Уни и сва друга питања, Трговске горе и либерализације, у ономе што је капацитет Хрватске која је у Европској унији, на граници ми имамо ЕУ. Дакле, нисам против тога, али да буде дио напора који ће ићи за договором, а не за прављењем нових спорова који ће трајати десетак и више година - рекао је Додик за АТВ.

Он истиче да је мјесто коначне одлуке о свим међународним питањима што се тиче Предсједништва - Парламент Републике Српске и да он жели да афирмише његову улогу.

Уколико, поручује Додик, поново буде прегласан, а Шефик Џаферовић и Жељко Комшић поново креирају одређене закључке везано за Пељешки мост, опет ће покренути витални интерес.

Извор: АТВ