latinica  ћирилица
20/07/2019 |  16:50 | Аутор: СРНА

Ђокић: СДА треба да преиспита свој став

Лидер Социјалистичке партије Петар Ђокић сматра да СДА треба да преиспита свој став у вези са формирањем Савјета министара БиХ и доприносе његовом убрзаном формирању да би на тај начин и Парламентарна скупштина БиХ била стављена у функцију.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Ђокић је истакао да је на СДА да промијени своју политику, а не на СНСД-у, социјалистима нити ДНС-у, који су дио парламентарне структуре која је сада у име Републике Српске спремна да преузме улогу у Савјету министара БиХ.

- СДА мора да преиспита свој став у вези са формирањем Савјета министара и да да свој допринос, а може, да се убрзано формира Савјет министара и да на тај начин буде стављена у функцију и Парламентарна скупштина и оба њена дома да раде свој посао - рекао је Ђокић новинарима у Милићима.

Према његовим ријечима, СДА користи ову позицију да би се из крајње ирационалних разлога светила за нешто што је било у прошлости, "када евентуално није било лако могуће формирати Савјет министара у вријеме када је истицао мандат Николи Шпирићу".

- Имам осјећај да се СДА стално неком политиком реваншизма односи према својој друштвено политичкој улози - сматра Ђокић.