latinica  ћирилица
20/07/2019 |  17:25 | Аутор: Б92

Јунајтед незаустављив на љетној турнеји, пао и Интер

Фудбалери Манчестер Јунајтеда забиљежили су и трећу побједу на љетњој турнеји по Аустралији и Азији.
Манчестер Јунајтед (фото: eBay) -
Манчестер Јунајтед (фото: eBay)

Изабраници Олеа Гунара Солскјера су на стадиону у Сингапуру побиједили екипу Интера из Милана са 1:0 у склопу Интернационалног купа шампиона.

Тако су "црвени ђаволи" наставили позитиван низ резултата пошто су претходно у Аустралији побиједили Перт Глори са 2:0, односно Лидс са 4:0.

Јунајтед на три утакмице није примио ни гол уз гол разлику од 7:0, а примјетно је да је Солскјер форсирао игру преко брзих нападача, што је био случај и на сусрету са тимом Антонија Контеа.

Енглези су били бољи тим током већег дијела сусрета, имали су посјед лопте и већи број удараца на гол противника, а репрезентативац Србије Немања Матић је почетком другог полувремена послије корнера шутирао главом и погодио стативу.

Шансе су имали и Лингард и Погба, с друге стране Перишић, али једини гол на сусрету постигнут је у 76. минуту.

Послије слободног ударца са 20-ак метара искоса са лијеве стране који је извео Ешли јанг, Самир Хандановић је одбио лопту, али право до ноге Мејсона Гринвуда.

Он је успио да је примири, ослободи се противничких играча и прецизним ударцемн леијвом ногом са десетак метара затресе мрежу.

Од Гринвуда, који је изданак Јунајтедове омладинске школе, очекује се много, а ово му је био други гол на припремема, пошто је и на претходном мечу са Лидс јунајтедом такође био стријелац.

Интер 24. јула у Нанђингу игра са Јувентусом, док Јунајтед дан касније у Шангају игра против Тотенхема.