latinica  ћирилица
20/07/2019 |  20:15 ⇒ 20:21 | Аутор: СРНА

Вишеград: Побједница у скоковима са ћуприје Лана Марковић

Лана Марковић из Београда била је најуспјешнија на 12. туристичкој манифестацији Скокови са вишеградске ћуприје, која је данас одржана у Вишеграду.

Друго мјесто припало је Александру Алексићу из Ужица, а треће Марку Павловићу из Крагујевца.

Побједница Лана Марковић је студент Шумарског факултета у Београду, а ово јој је друго учешће на скоковима са вишеградске ћуприје, а 2016. године освојила је друго мјесто.

- Задовољна сам данашњим наступом и надам се да ћемо кроз пар година имати и скокове са ротацијима и коефицијентима - истакла је Марковићева.

Другопласирани Александар Алексић из Ужица истакао је да 10. пут учествује на овој манифестацији, али ово је први пут да осваја медаљу у Вишеграду.

- Конкуренција је била јака, а радује ме да смо скакали пред бројном публиком - рекао је Алексић.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да је циљ ове манифестације промоција ријеке Дрине и ћуприје као споменика свјетске културне баштине.

Она је истакла да је општина Вишеград као покровитељ обезбиједила вриједне награде, а уз помоћ хидроелектрана из Вишеграда и Бајине Баште омогућен је оптималан ниво ријеке Дрине.

За безбједност су били задужени рониоци из Фоче, а Дом здравља из Вишеграда омогућио је преглед свих такмичара.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ово још једна у низу манифестација које употпуњује туристичку понуду Вишеграда.

- Препознали смо да је туризам једна од грана привреде која се из године у годину у општини Вишеград веома развија и доживљава експанзију, а нарочито изградњом Андрићграда, тако да ова и остале манифестације које имамо у нашој општини доприносе да Вишеград посјети велики број туриста - рекао је Ђуревић.

У скоковима са вишеградске ћуприје учествовали су такмичари из Србије и БиХ.