latinica  ћирилица
20/07/2019 |  21:54 ⇒ 22:00 | Аутор: СРНА

Горажде: Осмочланој повратничкој породици изгројела кућа

Осмочланој повратничкој породици Божидара Беговића у селу Камен код Горажда, чија је кућа изгорјела у пожару, данас је градоначелник Мухамед Рамовић уручио најнеопходнију помоћ.
Повратничкој породици код Горажда у потпуности изгорјела кућа - Фото: klix.ba
Повратничкој породици код Горажда у потпуности изгорјела кућаФото: klix.ba

Кућа је изгорјела јуче из за сада непознатих разлога, а ова породица, у којој је само запослен Божидарови син Јован, остала је без свега.

Обезбијеђено им је најнеопходније - намирнице, одјећа и обућа.

У тренутку када је букнуо пожар Божидар је радио у малињаку удаљеном стотињак метара од куће. Ватру су примијетиле комшије и позвали ватрогасце, али и прискочили у помоћ, те је ширење ватрене стихије спријечено.

Јован Беговић каже да нико у тренутку када је избио пожар није био у кући, већ у малињаку, будући да се баве малинарством, те да не знају шта је узрок.

Гораждански градоначелник је рекао да ће органи утврдити шта је разлог, да ли су електро-инсталације или нешто друго.

- Ова породица овдје живи, они су повратници, раније смо кућу успјели обновити путем донација, али се десио овај несретни случај - навео је Рамовић.

Према његовим ријечима, мора се помоћи овој породици у којој је четворо дјеце, од којих се нека још школују.

- Морамо показати да смо уз њих и да им помогнемо колико можемо - изјавио је Рамовић, те додао да ће у понедјељак надлежна комисија за процјену штете обавити свој дио посла и упутити захтјев вишим нивоима власти за реконструкцију стамбеног објекта.