latinica  ћирилица
22/07/2019 |  12:42 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Бањалука: У септембру градња нове саобраћајнице

Градска управа Бањалука данас је расписала тендер за изградњу новог пута који ће повезивати насеља Лауш и Паприковац, за шта је Влада Републике Српске обезбиједила више од два милиона КМ.
Бањалука (фото:banjaluka.rs.ba) -
Бањалука (фото:banjaluka.rs.ba)

Већ у септембру могла би почети изградња саобраћајнице преко некадашњег воћњака, која би требало да смањи гужве у овом дијелу града, рекао је Срни начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Он је рекао да ће ово бити један од најзначајнијих пројеката из области саобраћаја за који је Влада Српске обезбиједила више од два милиона КМ.

- Уколико не буде проблема током јавне набавке, радови би могли почети већ у септембру -  каже Сандић.

Сандић је навео да је пројектом предвиђена изградња саобраћајнице у дужини од 800 метара, са 80 метара дугим вијадуктом, која ће спојити Санску улицу у насељу Лауш, од Цркве преко "Економије" до Улице Јована Рашковића у насељу Паприковац, гдје се прави нова раскрсница са Зеленгорском улицом.

Он је истакао да се изградњом ове саобраћајнице очекује растерећење Карађорђеве улице, али и много боља веза између насеља Лауш, Паприковац и Петрићевац, који су до сада били повезани само преко Санске улице, која је уска и стрма.

- Везом Лауша и Паприковца, те даље преко Ловћенске улице, врло брзо ће моћи да се дође до Петрићевца и даље до кружног тока на западном транзиту код `Центрума` - навео је Сандић.

У оквиру градње ове саобраћајнице, биће припремљена и комплетна инфраструктура за будуће насеље, односно фекална и кишна канализација, те водовод и расвјета.