latinica  ћирилица
22/07/2019 |  14:44 | Аутор: СРНА

Од сутра до петка у центру Бањалуке обустава саобраћаја

У центру Бањалуке ће од сутра до петка, 26. јула, бити обустављен саобраћај због припрема и одржавања концерта прослављених умјетника Стефана Миленковића и Слободана Тркуље на платоу испред Банског двора, а поводом завршетка обнове ове културне установе.
Улица Краља Петра Првог Карађорђевића - Фото: РТРС
Улица Краља Петра Првог КарађорђевићаФото: РТРС

Из Градске управе наводе да ће од сутра од 7.00 часова до петка, 26. јула, до 18.00 часова бити обустављен саобраћај у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ.

Концерт, који је поклон грађанима, организују град и "Фондација Бањалука 2024" поводом завршетка обнове Банског двора и предаје апликације Бањалуке за европску пријестоницу културе 2024. године, саопштено је из Градске управе.

Почетак концерта најављен је за 21.00 час.

Симболичним паљењем амбијенталне расвјете и концертом свјетски признатих музичара биће озваничен завшетак обнове спољашњег дијела Банског двора, у оквиру највеће санације овог здања уназад неколико деценија.

Средствима Владе Републике Српске и града Бањалуке је у обнову Банског двора, укључујући и реконструкцију крова, уложено више од три милиона КМ.