latinica  ћирилица
22/07/2019 |  15:35 ⇒ 19:47 | Аутор: Независне

Бившим специјалцима и Банди 40 година за пљачку 617.000 КМ

Тројица некадашњих специјалаца и цивил Олега Банда (35), који им је, по оптужници, био саучесник, осуђени су на укупно 40 година робије за пљачку на аутопуту Бањалука-Градишка, током које је украдено око 617.000 КМ.
Пресуђено бившим специјалцима за пљачку на ауто-путу у Клашницама - Фото: nezavisne novine
Пресуђено бившим специјалцима за пљачку на ауто-путу у КлашницамаФото: nezavisne novine

Ову пресуду им је данас, по трећи пут, након што су двије претходне укинуте, изрекао Окружни суд у Бањалуци., сазнају Независне новине.

Банда је осуђен на осам и по година, а бивши припадник МУП-а Владан Малић (37) на 10,5 година, колико су добиле и његове колеге Горан Параш (31) и Александар Поповић (33).

Бившим специјалцима и Банди је у Окружном суду у Бањалуци суђено по трећи пут. У првом поступку, Малић, Поповић и Параш осуђени су на по 11 година, а Банда на девет, али је Врховни суд Републике Српске ту пресуду укинуо.

У обновљеном поступку четворици оптужених изречене су за по пола године блаже казне. И тај поступак је пао у воду у септембру 2018. године.

Пљачка је изведена у септембру 2015. године, усред дана, када су нападачи запуцали из оружја на аутопуту, којим су се кретала и друга возила. Нападнута је колона која је новац из бањалучке Уникредит банке возила у Загреб.