latinica  ћирилица
23/07/2019 |  13:02 ⇒ 13:06 | Аутор: Б92

Преминуо глумац из филмова о Џејмсу Бонду (ФОТО)

Амерички глумац Дејвид Хедисон, који је најпознатији по улогама у два филма о Џејмсу Бонду, преминуо је у 92. години.
Дејвид Хедисон (Фото: variety.com) -
Дејвид Хедисон (Фото: variety.com)

Он се давне 1973. године појавио у првом филму о Џејмсу Бонду под називом "Live and Let Die", редитеља Роџера Мура и то у улози Феликса Лајтера.

Хедисон се 16 година касније поново вратио играјући у још једном наставку о Бонду наслова "Licence to Kill". У међувремену је радио на другим пројектима.

На званичном Твитер налогу "Џејмс Бонд" са тугом је саопштено да је преминуо Дејвид Хедисон, уз његову стару фотографију из времена када је играо ЦИА агента Феликса Лајтера.

- Много нам је жао што је Дејвид Хедисон преминуо. Наше мисли су уз његову породицу и пријатеље - пише у твиту, уз напомену које је улоге Дејвид играо у 007 остварењима.

Хедисон је познат и по улогама у научно-фантастичном филму "The Flu" из 1958. године, телевизијској серији "Voyage to the Bottom of the Sea", али и филмовима "The Colboy", "The Love Boat", "The Fall Guy" и "Dinasty".

Хедисон ће остати упамћен као веома позитиван и оптимистичан човјек који је често знао да каже како су филмови у којима се појављивао већином били "слике које више никада не жели да види".

Смрт глумца потврдиле су његове ћерке Александра и Серена.

- Наш отац доносио је ужитак и хумор гдје год се појављивао и умро је у великом стилу - изјавиле су глумчеве ћерке.