latinica  ћирилица
23/07/2019 |  14:32 | Аутор: СРНА

Мектић: СДС није одговоран за кризу извршне власти

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић изјавио је данас да СДС не сноси одговорност за неформирање новог сазива Савјета министара.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Мектић је, одговарајући на новинарска питања, рекао у Сарајеву да би поднио оставку на функцију министра безбједности у Савјету министара да се налази у пуном, а не у техничком мандату.

- Нови Савјет министара ствар је капацитета Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ. Онај ко успије да обезбиједи парламентарну већину, тај бира Савјет министара - појашњава Мектић, који је члан СДС-а.

То је, истиче он, легитимна борба политичких странака за власт.

Мектић је поновио критике на рачун посљедњих изјава и потеза српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и шефа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сташе Кошарца, који је критиковао рад српских министара у Савјету министара у техничком мандату.

Он је оцијенио да су Додику "битнији хрватски интереси и Пељешки мост, него заштита грађана БиХ од могућих посљедица изградње депоније нуклеарног отпада на Трговској гори".

Мектић је поздравио данашњу једногласну одлуку Савјета министара у техничком мандату о привременом финансирању институција БиХ.