latinica  ћирилица
23/07/2019 |  14:46 ⇒ 14:48 | Аутор: СРНА

СДС остао без одборничког клуба у Челинцу

Одборник СДС-а у Скупштини општине Челинац Горан Тубак изјавио је да је у овој локалној заједници дошло до несвакидашње ситуације јер је предсједник Општинског одбора ове странке Драган Кичић напустио одборнички клуб чиме је СДС први пут остао без клуба у локалном парламенту.
Челинац (Фото:frontal.ba) -
Челинац (Фото:frontal.ba)

Тубак је истакао да је Кичић из само њему познатих разлога одлучио да напусти Клуб одборника СДС-а.

- Клуб одборника СДС-а смо чинили он, Дарко Јанковић и ја. Иако смо Јанковић и ја прије годину и по искључени из СДС-а, сматрали смо да требамо да останемо у Клубу одборника СДС-а да бисмо заштитили интересе људи који су гласали за нас на прошлим локалним изобрима. Предсједник Општинског одбора СДС-а је изашао и тиме уништио и разбио Клуб одборника СДС-а - рекао је Тубак Срни.

Према његовим ријечима, СДС је по први пут од када постоје вишестраначки избори остао без одборничког клуба у Челинцу.

- То је наставак лоших потеза. Умјесто да идемо у правцу помирења и разговора, да бисмо пробали да заједно правимо неку причу и да нас буде више, они иду на разбијање. Надам се да ће ново руководство странке препознати ситуацију у Челинцу и да ће повући потезе да би се ствари развијале у бољем правцу - нагласио је Тубак.

СДС је у Челинцу на локалним изобрима одржаним 2018. године освојио пет одборничких мандата, али је сада пао на два, док је за одборнички клуб потребан један више.

- Због лошег односа према једном одборнику он је отишао у ДНС, а потом нас је напустио још један. Лоши потези тадашњег предсједника СДС-а Вукоте Говедарице су довели до распуштања општинског одбора послије чега смо Јанковић и ја искључени из СДС-а. Ми сматрамо да је то урадио нелегално и без разлога и ми нисмо хтјели да идемо из СДС-а. Још катастрофалнији потез је услиједио сада јер нови предсједник Општинског одбора напустио Клуб одборника. То ми је као дугогодишњем члану СДС-а потпуно неразумно - истакао је Тубак.

СДС је у Челинцу опозиција, а владајућу коалицију предводи СНСД.