latinica  ћирилица
23/07/2019 |  20:34 | Аутор: СРНА

Мајкић: Шаровићу важно да себи обезбиједи још један мандат

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић сматра да не изненађује изјава лидера СДС-а Мирка Шаровића да се припрема да преузме мјесто предсједавајућег Савјета министара, јер је познато да је Шаровићу важно да себи обезбиједи још један мандат у тој институцији и да он неће презати од било чега да ту ствар доведе до краја.
Душанка Мајкић (Фото: Дејан Божић/РАС Србија) -
Душанка Мајкић (Фото: Дејан Божић/РАС Србија)

- Може се замислити како само звучи то да његова странка, која је изгубила изборе, жели да задржи позиције на које треба да их инсталирају они који су их и прошли пут, такође након изгубљених избора, довели на власт - изјавила је Мајкићева Срни, коментаришући данашњу Шаровићеву изјаву да је спреман да буде предсједавајући Савјета министара.

Према њеним ријечима, Шаровићу је потпуно неважно шта ће бити са Републиком Српском и чак његовом партијом јер је показао до сада да све одлуке које се доносе унутар највиших институција Републике Српске њега ни на који начин не обавезују.

- Знамо о каквом човјеку је ријеч и треба бити добро опрезан када је ријеч о његовим намјерама. Изузев Милорада Додика и СНСД-а нико му не стоји на путу - констатовала је Мајкићева.

Коментаришући изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића да кандидат за предсједавајућег Савјета министара Зоран Тегелтија треба да достави неку врсту сижеа који указује да ће се поштовати устав и закони, Мајкићева је оцијенила да логично поставља питање откуд право ономе који је пропустио све рокове утврђене Законом о Савјету министара да се позива на устав и закон.

- Без обзира што је протекло већ девет мјесеци од избора лидер СДА не престаје са прављењем карикатуре од политичке сцене у БиХ. Нејасно је како онај који је кључни кривац за неформирање власти у БиХ и даље подноси нове захтјеве и у цијелости банализује процес именовања предсједавајућег за Савјет министара - додала је Мајкићева.

Она је истакла да је потпуно сигурна да се Изетбеговић више бави тиме како да задржи своје досадашње партнере из СДС-а и ПДП-а, за које је рекла да су му исказивали максималну оданост и немјерљиву послушност, него што се бави формирањем Савјета министара, што је од кључне важности за све грађане БиХ.

- Сигурна сам да посљедице такве погрешне политике Изетбеговића неће осјетити он сам, али да ће га многи грађани по томе памтити - констатовала је Мајкићева.