latinica  ћирилица
24/07/2019 |  11:52 | Аутор: РТС

Милионска одштета породици Нила Армстронга због грешке у лијечењу

Болница у којој је оперисан и лијечен чувени астронаут Нил Армстронг нагодила се са његовом породицом да плати шест милиона долара одштете због погрешне тврдње о узроцима смрти астронаута. Нил Армстронг умро је послије хируршке интервенције 2012. године.
 - Фото: AFP
Фото: AFP

Болница је прихватила нагодбу из страха од негативног публицитета због тврдњи породице да је астронаут неуспјешно оперисан.

Поверљивим споразумом болница је платила шест милиона долара како би избјегла оптужбе да су постоперативне компликације довеле до смрти чувеног астронаута прије седам година, показују судска документа, пише британски Гардијан.

Новац ће подијелити 10 чланова астронаутове породице који су његови законски насљедници. Ријеч је о његова два сина, брату, сестри и шесторо унучади.

Већину новца, 5.2 милиона долара, подијелиће Армстронгови синови док ће брат и сестра астронаута добити по 250.000 долара. Свако од шест унучади добиће 24.000 долара.

Вијест о нагодби објелодањена је само два дана након прославе 50 година од како је Нил Армстронг начинио прве кораке на Мјесецу.

Нил Армстронг умро је 25. августа 2012. године.