latinica  ћирилица
24/07/2019 |  12:12 ⇒ 15:56 | Аутор: Агенције

Бомбаш самоубица напао хрватске војнике, један преминуо (ФОТО/ВИДЕО)

Хрватски министар одбране Дамир Крстичевић изјавио је да се рано јутрос догодио напад на возило хрватске војске у авганистанској престоници Кабулу. Према последњим информацијама, један војник је преминуо, а двојица су теже повријеђени.
Нападнуто возило хрватске војске у Кабулу (Фото: Index.hr) -
Нападнуто возило хрватске војске у Кабулу (Фото: Index.hr)

- Припадник 10. Хрватског контингента који се налазио у НАТО мисији подршке миру у Авганистану, преминуо је данас око поднева, од тешких повреда опасних по живот задобијених рано јутрос током напада на возило Хрватске војске у Кабулу - саопштено је из Министарства одбране Хрватске.

Повријеђеном војнику је пружена у америчкој болници у Бараму, али је због тежине повреда главе преминуо.

Ријеч је, како је наведено о припаднику специјалних снага, Ј.Б. рођеном 1992. године, који је у Авганистану био ангажован на пословима савјетовања и менторисања Авганистанских безбједносних снага.

Крстичевић је рекао да се ради о изолованом нападу и да су сви остали припадници хрватског контингента у Авганистану на сигурном.

Он је додао да је јутрос разговарао са предсједницом Колиндом Грабар-Китаровић и премијером Андрејом Пленковићем, који су упознати с овим догађајима.

Медији преносе да се на возило у којем су били хрватски војници залетио бомбаш самоубица на мотоциклу.

Авганистански медији пишу да су одговорност за напад преузели талибани

Нападу у Кабулу није био изложен нико од припадника Оружаних снага БиХ.

Contradictory news about casualties in #Kabul blast, very limited media info. Some brief reports came almost 2 hrs. late except in the case of @pajhwok #Afghanistan pic.twitter.com/SAHWYnMGS1