latinica  ћирилица
25/07/2019 |  10:38 ⇒ 17/09/2019 | 14:10 | Аутор: Глас Српске

За десет дана стигло 30.000 коверти

За десет дана, колико је прошло од званичног почетка наградне игре "Десет рачуна изброји и стан освоји" грађани Републике Српске послали су 29.791 коверата са фискалним рачунима или слиповима, а најсрећније на јесен очекују четири стана у бањалучком насељу Лауш.
Фискални рачуни (илустрација) - Фото: nezavisne novine
Фискални рачуни (илустрација)Фото: nezavisne novine

Наградна игра, чији је организатор Министарство финансија Републике Српске и Удружење економиста SWOT почела је 15. јула и трајаће до 13. октобра, када ће бити извучен посљедњи стан. Извлачење првог стана биће организовано 22. септембра, другог 29. септембра, а трећег 6. октобра. 

Члан радне групе за организацију наградне игре Раде Шегрт истиче да су веома задовољни бројем пристиглих коверата, те да очекују да ће до краја наградне игре стићи милион пошиљки.

- С обзиром на то да је тек почетак и да је кампања званично кренула тек прошле седмице веома смо задовољни динамиком пристизања коверти. Само у уторак је стигло око 6.000 пошиљки, а како вријеме одмиче интересовање ће бити све веће - казао је Шегрт и додао да ће све коверте које пристигну учествовати у извлачењу сва четири стана.

Он је додао да грађани који буду извучени неће плаћати порез на добитак јер је Влада Републике Српске ту обавезу преузела на себе. 

Координатор продаје и маркетинга у Поштама Српске Зоран Дурић каже да свакога дана пристигне више коверата у односу на дан раније.

- Највише пошиљки је из Бањалуке, с обзиром на то да је највећи град, али интересовање је подједнако у цијелој Српској. Грађани коверте могу предати у било којој пословници Пошта Српске од Требиња до Новог Града. Поштарина се не наплаћује  - рекао је Дурић. 

Бањалучанку Јелену Кнежевић јуче смо затекли испред поште са пуном кесом коверата које је кренула да преда.

-  Успјела сам сакупити 120 рачуна за 12 коверата и наставићу са прикупљањем до краја наградне игре. Надам се да ћу бити срећна и да ће баш мене извући, нарочито што се други стан извлачи на мој рођендан. Био би то идеалан поклон - казала је Кнежевићева.

Право учешћа у наградној игри имају сви грађани са пребивалиштем у БиХ који сакупе и пошаљу десет фискалних рачуна или слипова издатих на територији Српске. Рачуни и слипови не смију бити старији од 1. јуна, а на ковертама је довољно написати назнаку Десет рачуна изброји и стан освоји, те личне податке учесника који подразумијевају име, презиме, адресу пребивалишта или боравишта, те контакт телефон.

Раде Шегрт каже да је с циљем што бољег прближавања грађана наградној игри покренут и сајт "10racuna.com", као и Фејсбук страница "10 рачуна изброји".

- Све које занима на сајту могу пратити динамику пристизања коверта, али и да прочитају све оно што треба да знају о наградној игри. На Фесјбук”страници за веома кратак период остварили смо велики број интеракција с грађанима што само потврђује велику заинтересованост - казао је Шегрт.