latinica  ћирилица
26/07/2019 |  13:08 ⇒ 16:30 | Аутор: klix.ba

Човић: Нема формирања власти до 14. септембра

Предсједник ХДЗ-а Драган Човић сматра да власт на нивоу БиХ неће бити формирана до 14. септембра, за када је најављен Конгрес СДА.
Драган Човић - Фото: СРНА
Драган ЧовићФото: СРНА

- Пуних пет мјесеци имамо све предуслове за формирање Савјета министара, али од тога неће бити ништа до 14. септембра када се одржава Конгрес СДА - рекао је Човић након данашње сједнице страначког Предсједништва, одржане у Мостару, додавши да ће послије тога кренути акције потенцијалних партнера.

Напоменуо је да је за формирање власти на нивоу Федерације БиХ све спремно и да је Изборни закон једини услов ХДЗ-а БиХ.

- Избор СДА је Фадил Новалић. Избор ХДЗ-а је Јелка Милићевић. Предложен је један сет реформи. Први закон у том сету је Изборни закон. Очекујемо да ћемо наредне године побиједити на изборима у Мостару - истакао је Човић.

Он је поновио да "између двије странаке још увијек има хемије".

Када је ријеч о Алуминију, поручио је да институције не могу да се мијешају у истрагу везану за борбу против криминала и корупције, осим у областима у којима су надлежне.

- Политика се у то не смије мијешати. Нећу коментарисати њихов рад. Очекујем врло брзо реакције када је ријеч о Алуминију - поручио је Човић.

Додао је да су разговарали с управом Алуминија, да постоји јасна динамика и да нема пролонгирања. Навео је да би програм реструктурисања требало да буде завршен до 31. јула и да ће на наредној сједници бити представници Владе ФБиХ.