latinica  ћирилица
08/08/2019 |  08:19 | Аутор: СРНА

Могући одрони у усјецима, магла у котлинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се на већини путева одвија несметано, на дионицама у усјецима и поред камених косина има одрона, а у котлинама и дуж ријека има магле, нарочито на подручју Фоче.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Из Ауто-мото савеза Републике Српске препоручују да се због високих температура ваздуха на путовања на дуже релације креће у раним јутарњим или касним послијеподневним часовима, те да се праве што чешће паузе током вожње.

Због радова на водоводној мрежи, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Поље-Брод, у општини Брод, а на наведеној дионици саобраћај ће бити регулисан привремено постављеном сигнализацијом.

На дијелу ауто-пута Градишка-Бањалука, у мјесту Гламочани, у току је санација клизишта.

Деминирање терена изводи се на радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод, због чега долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак и то радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због изградње мини хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У току је реконструкција локалних путева у општини Доњи Жабар, због чега је дошло до измјене режима саобраћаја на регионалном путу Р-462а, на дионици Обудовац-Лончари.

На дијелу магистралног пута Јоховац-Руданка долазиће до измјене у одвијању саобраћаја због искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка,а саобраћај ће бити регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

Због изградње мини хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници, саобраћај се на магистралном путу М-18, на дионици Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/, на територији општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз семафоре.

У току је реконструкција водоводне мреже на магистралном путу М-20 дионица 303 Билећа-Подосоје, због чега је измијењен режим саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због активираних клизишта, саобраћа се једном коловозном траком, наизмјеничним пропуштањем возила на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У току су и радови на регионалном путу дионица Шековићи-Цапарде и саобраћај се одвија наизмјенично једном коловозном траком.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град, потпуно је обустављен саобраћај.

На магистралном путу дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Зеница-Немила кроз тунел Врандук два саобраћа се наизмјенично, једном траком. Због повремено појачане фреквенције возила током дана, на овој дионици могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На граничном прелазу Изачић појачан је промет возила на излазу из БиХ, а на осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

Из безбједносних разлога забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња. /крај/мђ