latinica  ћирилица
08/08/2019 |  09:23 ⇒ 10:06 | Аутор: РТРС

Сбербанк Бањалука: Обавјештење клијентима и корисницима

Сбербанк Бањалука обавјештава кориснике на појаву лажних порука у којима се траже лични подаци грађана. С тим у вези, Сбербанк Бањалука обавјештава да од својих клијената и корисника никада није и неће тражити приступне податке, податке о рачунима, картичним подацима, нити било какве личне податке путем електронске поште, телефоном, СМС порукама и сличним каналима.
Сбербанка (Фото: bif.rs) -
Сбербанка (Фото: bif.rs)

- Заштита и безбједност података клијената и корисника је једно од главних начела мисије и визије Сбербанк Бањалука. Константним и континуираним напорима, безбједност и заштиту података клијената и корисника подигли смо на ниво стратешке функције, те сходно томе уочили да се у посљедње вријеме на нивоу регије често појављују лажне поруке, са циљем крађе личних података, који би након прикупљања били злоупотребљени. Наиме, ради се о различитим формама - електронска пошта, СМС поруке, објаве на друштвеним мрежама и слично. Путем ових лажних порука обећавају се погодности или наводне побједе у наградним играма, а све са циљем да прималац поступи несмотрено и достави своје личне податке - наводи се у саопштењу Сбербанке.

Додаје се да се достављањем својих личних података клијенти и корисници излажу крађи идентитета и злоупотреби од стране криминалних лица и група.

- На основу свега изнесеног, користимо прилику да све клијенте и кориснике обавијестимо да Сбербанк Бањалука од својих клијената и корисника никада није и неће тражити приступне податке, податке о рачунима, картичним подацима, нити било какве личне податке путем електронске поште, телефоном, СМС порукама и сличним каналима - наведено је у саопштењу.

Из Сбербанке подсјећају кориснике да не откривају своје личне податке, те да у случају пријема поруке сумњивог садржаја, од пошиљаоца који се представља као Сбербанк Бањалука, обавијесте на мејл info@sberbankbl.ba или на бесплатан телефон 0800 59 999.