latinica  ћирилица
08/08/2019 |  10:09 ⇒ 10:38 | Аутор: СРНА

Одигране "Породичне приче"

Глумци Независне продукције Бањалука/Београд одиграли су у Мркоњић Граду представу "Породичне приче", у оквиру манифестације "Дани позоришта".
Одигране "Породичне приче" - Фото: СРНА
Одигране "Породичне приче"Фото: СРНА

У комаду, који је настао по тексту Биљане Србљановић и у режији Драгана Ђедовића, играју Милица Глоговац, Немања Бајић, Дује Мартин и Јелена Јандрић.

Јандрићева је синоћ рекла новинарима да представа говори о положају младих људи у данашњем друштву.

- Све нас занима како се млади крећу, шта раде у слобно вријеме, какве су им активности, колико су препуштени сами себи и како завршавају њихове судбине - навела је Јандрићева и додала да је за њу као студенткињу играње у овој представи велико искуство.

Бајић, такође, студент глуме у Бањалуци, наглашава да је друштво такво да га треба критиковати како би се нешто промијенило, те да је позориште ту да га мијења.

Он је изразио одушевљење мркоњићком публиком.

- Дивно је видјети да на једној представи имате људе који се смију и плачу, то је за мене највећа вриједност овог посла којим се бавимо - истакао је Бајић.

Осим ове, публика је имала прилику да погледа представе "Ко је овде идиот" театра "Југоарт" из Београда и "Мало благо" Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке, а у такмичарском дијелу фестивала биће одиграна још "Кривица" колашинског "Корифеј" театра.

"Дани позоришта", који се у Мркоњић Граду одржавају 11. пут, почели су у недјељу, 4. августа, премијером представе "Класни непријатељ" мркоњићког Градског позоришта.

Завршног дана фестивала, односно сутра, у пратећем програму глумица Народног позоришта Републике Српске Раденка Шева одиграће представу "Прича која лута свијетом", а у част побједника Драмска група Медицинске школе из Добоја извешће представу "Нада".