latinica  ћирилица
08/08/2019 |  10:20 ⇒ 12:45 | Аутор: СРНА

Почела изградња кружне раскрснице код ПУ Бањалука (ФОТО)

Изградња десетог кружног тока у Бањалуци почела је данас на укрштању улица Исаије Митровића, Солунске и Скендера Куленовића, у близини Полицисјке управе, а вриједност радова је 369.000 КМ.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је новинарима током посјете градилишту да је ријеч о десетој кружној раскрсници у овом мандату градске власти, која се налази на једној од фреквентнијих раскршћа у граду и представља повезницу неколико важних саобраћајница. 

- Ово фреквентно раскршће од сада ће бити уређено кружном раскрсницом, иако њен облик није само кружни јер шест кракова излази на ову раскрсницу. Очекује се да кружна раскрсница буде завршена до новембра како би био затворен прстен источног и западног транзита - рекао је Радојичић.

Он је додао да радове изводи предузеће "Козарапутеви", а да је рок за завршетак 90 дана.

- Надамо се да ће ова кружна раскрсница помоћи растерећењу саобраћаја у граду. Молимо грађане да имају стрпљења у вријеме извођења радова зато што ће бити и промјене режима саобраћаја и мало више гужви - истакао је Радојичић.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве у Градској управи Бањалука Славиша Сандић је рекао да није ријеч о класичној кружној раскрсници, већ о повезивању двије трокраке раскрснице које су до сада функционисале свака за себе.

- Нећемо имати класичан облик круга, већ ће то бити више елипса која ће повезати двије досадашње раскрснице - прецизирао је Сандић.

Према његовим ријечима, са извођачем радова разговарају о томе да рок за завршетак радова буде краћи од 90 дана јер ће се стварати гужве, а нарочито у јутарњим и поподневним часовима.

- Настојаћемо да потпуне обуставе саобраћаја трају што краће и да се саобраћај одвија и у вријеме радова - нагласио је Сандић.

Технички директор "Козарапутева" Дејан Гаковић рекао је да ће настојати да заврше радове и прије рока.

- И нама је у интересу да посао завршимо што прије, односно прије јесени и сезоне киша. Овим ће бити растерећена ова веома фреквентна раскрсница - каже Гаковић.

Он је апеловао на грађане да имају стрпљења и разумјевања, те да буду пажљиви приликом проласка кроз градилиште.