latinica  ћирилица
08/08/2019 |  11:18 | Аутор: СРНА

Загреб помаже обнову Храма Светог Преображења Господњег

Град Загреб ће финансијски подржати обнову прочеља и кровова објеката вјерских заједница, а градоначелник Милан Бандић је позвао те заједнице да се у наредна три мјесеца пријаве за додјелу новца.
Загреб (Фото: nacional.hr) -
Загреб (Фото: nacional.hr)

Планирана је обнова кровова и прочеља шест капиталних објеката - Загребачке катедрале, Цркве Светог Марка, Храма Светог Преображења Господњег, Исламског центра, евангелистичке Цркве Христа Краља и Конкатедрале Светог Ћирила и Методија.

Град Загреб ће финансирати 50 одсто вриједности радова, а лимит је милион куна /око 135.000 евра/ са ПДВ-ом годишње по објекту, преноси портал Индекс.

Остатак до пуне вриједности радова мораће да обезбиједи вјерска заједница која је власник или сувласник објекта чије ће прочеље и кров бити обновљени.

Пријаву за додјелу намјенске подршке могуће је поднијети поштом или у писарници Градске канцеларије за просторно уређење, изградњу, грађевинарство, комуналне послове и саобраћај у року од 90 дана од дана објављивања јавног позива у дневној штампи и на сајту Градске управе Загреба, гдје је могуће пронаћи и остале појединости о јавном позиву.