latinica  ћирилица
08/08/2019 |  11:37 ⇒ 13:04 | Аутор: РТРС

Ша фест: Бројни садржаји за Приједорчане и госте

"Ша улицом" у Приједору, синоћ је почео други Ша фест, меморијални фестивал посвећен прерано преминулом музичару, сликару и фронтмену приједорске групе Тату, Далибору Поповићу Микши.

На главном приједорском тргу, публици су се представили полазници школе глуме Деана Батоза, а глумац Бранко Ђурић извео је стендап комедију "Ђурологија".

На малом приједорском тргу наступили су бањалучки и приједорски музичари, док је испред Галерије "Сретен Стојановић", организован арт сликарски кутак за најмлађе.

Успомена на свестраног приједорског умјетника живи и кроз Ша фест. Почео је "Ша улицом" умјетности, у оквиру које су се, на три пункта у главној приједорској улици, публици представили музички и позоришни умјетници, а организоване су и графичка, цртачка и вајарска радионица за најмлађе.

- Сви смо дошли да подржимо Микшу као умјетника, иако више није са нама. Микша је био, колико музички, исто тако и ликовно талентован - рекао је Никола Песлаћ, академски сликар.

Андријана Поповић, супруга прерано преминулог Микше, захвалила је организационом тиму и бројним Приједорчанима који су дошли на отварање Феста.

На малом приједорском тргу наступили су Комбајн квартет и Кетпул, а глумац Бранко Ђурић извео је стендап комедију "Ђурологија".

- До сада је ову представу видјело више од 250.000 људи и поносан сам што је то најгледанија представа свих времена - рекао је Ђурић.

Током двије фестивалске вечери, 9. и 10. августа у приједорској Љетној башти наступиће позната музичка имена из региона.

- 9. августа у Љетној башти наступају Партибрејкерси, Лет три, Штутгарт онлајн, Ајри Еф-Ем, Смоук мардељано, а 10. августа ТБФ, Војко В, Микри Маус и Бвана, М.О.Р.Т. Зостер В и приједорски бенд Сајана. И ове године, приход од продатих улазница и пића одлази у Фонд "Далибор Поповић Микша" и у Ша удружење, чији је задатак подршка младим неафирмисаним умјетницима - навела је Наташа Куриџа, портпаролка Ша феста.

Приједорска Градска управа подржала је овај фестивал. Замјеник градоначелника Александар Миљуш најавио је да ће у наредном периоду та подршка бити већа.

Вечерас ће, између осталог, у центру Приједора бањалучко Градско позориште Јазавац, одиграти представу "Цело тело ту ме боли", а наступиће и оркестар хармоника приједорске музичке школе Скај глори, бањалучки Бенднеон сквер и приједорска група Бећари.

Медијски покровитељ Ша феста је Радио-телевизија Републике Српске.