latinica  ћирилица
08/08/2019 |  13:16 ⇒ 13:16 | Аутор: СРНА

ХДЗ: Подршка наставку сарадње са ЕУ

ХДЗ је саопштио да је у потпуности опредијељен за европски пут БиХ и позвао званичнике ЕУ, амбасадоре других земаља и дипломатске представнике на сарадњу која подупире развој политичког и друштвеног консензуса на општу добробит БиХ.
ХДЗ БиХ - Фото: илустрација
ХДЗ БиХФото: илустрација

У ХДЗ-у БиХ истичу да је европска перспектива препознат подстицај дијалога, напретка и развоја БиХ, те битан чинилац у визији стабилне, перспективне и мултиетничке европске земље.

- ХДЗ БиХ исказује захвалност и поздравља напоре амбасадора Ларс-Гунар Вигемарка и Делегације ЕУ у БиХ на улози и подршци у потписивању Принципа за формирање власти на нивоу БиХ - наведено је у саопштењу.

Помажући испуњавање европских циљева, у ХДЗ-у истичу да је Вигемарк путем свог залагања подржао хармонизацију са Стратегијом проширења која је јасно назначила потребу за јачањем демократских институција и конструктивног дијалога, посебно на парламентарном нивоу.

Лидери СНСД-а Милорад Додик, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић су прије два дана у Сарајеву потписали документ Принципи за формирање власти на нивоу БиХ којим је договорено да за 30 дана буде формиран Савјет министара, те измјене Изборног закона и укидање надлежности ОХР-а.