latinica  ћирилица
08/08/2019 |  14:23 ⇒ 14:27 | Аутор: СРНА

Кључна ставка - улагање у производњу

Потпредсједница Градског одбора ПДП-а Бањалука Јелена Тривић рекла је да ће кључна ставка ПДП-овог програма за овај град бити улагања у производњу, привлачењем конкретних и респектабилних инвеститора.
Јелена Тривић - Фото: СРНА
Јелена ТривићФото: СРНА

- Ми већ годинама градимо контакте који су нам залог за будућност када ћемо бити у прилици да их искористимо и отворимо и Бањалуку и Републику ка свијету - навела је Тривићева.

Према њеном мишљењу, Бањалука иза себе има скоро четири године које су изгубљене, те да је то, како каже, резултат континуитета власти на локалном, али и републичком нивоу.

- Просјечна плата у Бањалуци у протекле четири године порасла је за мизерних 25 КМ, док су скупља струја, вода, одвоз смећа, аутобуске карте, гориво и друге потрепштине још више уназадили ионако низак животни стандард - каже Тривићева.

Она сматра да је градска администрација пренатрпана, те да би законом прописаним критеријумом од три запослена на хиљаду становника у градској управи у Бањалуци требало бити запослених 600 радника, док их тренутно, према званичним подацима у Градској управи ради 780, саопштено је из ПДП-а.