latinica  ћирилица
08/08/2019 |  15:43 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Анонимни добротвор обрадовао четверочлану породицу Ђекић

Анонимни донатор с подручја Добоја наставља акцију подстицања наталитета. До сада је обрадовао 70 породица које живе на подручју зворничко-тузланске епархије. Донирао је новац и породици Ђекић из Подновља.

Породица Ђекић добила је четврто дијете. Тако је испунила једини услов анонимног донатора да породицама које у овој години добију треће и свако наредно дијете дарује 2.000 марака. Новац ће,кажу ,искористити за куповину куће која би била ближе школи.

- Далеко нам је од свега, нема ни пута да ваља, ни до школе се не може, аутобус се плаћа - јада се Саша Ђекић из Подновља.

Са четворо дјеце, незапослени, Ђекићи тешко успијевају да саставе крај с крајем, али нису од оних који се много жале.

- Кад су дјеца мала некако се може, али већ кад је школа требају књиге, али добро је, издржи се некако - напомиње Мирјана Ђекић.

Новац који дарује анонимни донатор породице највише искористе за стамбено збрињавање.

-Ово је негдје 70. донација од почетка године, остало је још 30 донација, а што се тиче градова, по мојој евиденцији највише долази из Семберије, из Бијељине - прича Саша Живановић, заступник анонимног данатора.

Не заостају ни Брчко и Зворник, а на подручју Добоја предњаче принове у Костајници и Подновљу. Ђекићи су друга породица из овог села која је добила донацију анонимног донатора.

- До сада смо имали око 15 крштења на нашој парохији, двије породице смо имали са четверо дјеце, једну којој је треће дијете у породици - рекао је свештеник Велибор Млађеновић.

Идентитет донатора и даље је непознат јавности.Ј едино што је познато је да потиче с добојског подручја , да нема насљеднике и да новцем жели да помогне вишечлане породице и подстакне наталитет.  У свом настојању остао је усамљен, јер нико се до сада није придужио његовој иницијативи.