latinica  ћирилица
09/08/2019 |  09:19 ⇒ 21:37 | Аутор: СРНА

Прво фестивалско вече Ша феста

У Приједору вечерас почиње Ша фест посвећен рано преминулом приједорском музичару и академском сликару Далибору Поповићу Микши, а прве фестивалске вечери, између осталих, наступиће Партибрејкерси.

Свирке почињу у 21.00 час у Љетној башти, а наступиће и Ајри еф-ем, Штутгарт онлајн, ЛЕТ три и Смоук мардељано.

Сутра у Љетној башти свирке почињу у 20.30 часова, а представиће се Сајана, Морт, Зостер, ТБФ, Војко В и Микри Маус и Бвана. На афтерпартију прво вече музику пушта ди-џеј Инис, а друго ди-џеј Фет В.

Ша фест организује истоимено удружење грађана које се бави и активном промоцијом културе и управља Фондом "Д.П. Микша".

У овај фонд усмјерава се добит од фестивала, спонзорстава и донација, те средства прикупљена продајом брендираних производа Ша феста. Овај новац користи се за унапређење арт и музичке сцене, стипендирање студената умјетности и музике, подршку умјетницима кроз суфинансирање изложби, куповину инструмената, снимање материјала, те организовање концерата.

- Доласком на Ша фест сваке године чините добру и хуману ствар. Новац од продатих улазница за фестивал постаје фонд који ће омогућити школовање талентованих умјетника и музичара, који ће сваке године правити нове културне и умјетничке подвиге и одржавати Ша фест причу. За покривање трошкова фестивала и бендова желимо да се брину спонзори, а ми желимо да, заједно са вама, бринемо о умјетности и добрим дјелима - поручују организатори.

ША фесту"ове године претходила је дводневна "Ша улица" која је у приједорском шеталишту на три локације суграђанима поклонила низ садржаја позоришне, музичке и ликовне умјетности.

Овај фестивал одржава се у оквиру Приједорског љета културе 2019.

Ша фест основан је прошле године у знак сјећања на Приједорчанина Далибора Поповића Микшу, фронтмена групе Тату, који је преминуо у 37. години.

Повезане вијести:

Ша фест: Бројни садржаји за Приједорчане и госте