latinica  ћирилица
09/08/2019 |  11:28 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Фоча: Освештана Спомен-плоча погинулим припадницима МУП-а (ФОТО)

Спомен-плочу посвећену 12 погинулих припадника накадашњег Центра јавне безбједности Србиње открили су данас у Фочи министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и дјеца погинулих припадника полиције.

Спомен-плоча је освештана испред Полицијске управе Фоча у присуству Лукача, начелника општине Радисава Машића, начелника Полицијске управе Фоча Велимира Костовића, припадника Полицијске управе, те чланова породица погинулих припадника некадашњег Центра јавне безбједности Србиње.

Они су код спомен-плоче положили вијенце, као и представници невладиних организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата.

Фото: РТРС

Лукач је рекао да је ресорно министарство изградило споменике испред сваке од 10 полицијских управа у Српској, као и споменик и цркву у Бањалуци посвећене погинулим припадницима полиције којих је протеклом рату настрадало 782.

Он је истакао да не смије бити заборављено да су они дали животе за све што грађани Српске данас имају.

- Открили смо споменик нашим јунацима који су стварали Републику Српску и који су дали живот за све ово што данас имамо. Ови споменици подсјећаће нас на њихово херојство - рекао је Лукач.

Начелник ПУ Фоча Велимир Костовић рекао је да ће за млађе припаднике Полицијске управе Фоча овај споменик бити симбол и свакодневно их подсјећати на оне који су дали највриједније за стварање Републике Српске - свој живот.

Министар унутрашњих послова Српске данас је посјетио и реконструисани објекат Полицијске управе Фоча у који је уложено око 200.000 КМ.