latinica  ћирилица
09/08/2019 |  14:10 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

Крсна слава Савеза РВИ: Подршка институција Српске борачким категоријама (ФОТО/ВИДЕО)

У Мркоњић Граду обиљежена је крсна слава Савеза ратних војних инвалида Републике Српске - Свети Пантелејмон. Обиљежавању је присуствовала предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.
Цвијановићева у Мркоњић Граду - Фото: РТРС
Цвијановићева у Мркоњић ГрадуФото: РТРС

Цвијановићева је рекла да је Влада Српске предвођена премијером Радованом Вишковићем опредијељена да ради на побољшању статуса борачких категорија, пензионера, пољопривредних произвођача и свих групација у друштву.

- То значи да морамо јачати економску основу. Увијек ћу бити подршка за захтјеве који долазе од организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата. Њихови захтјеви су оправдани, али ћемо водити рачуна да се све ради полако како не би угрозили остале буџетске кориснике - рекла је она.

Фото: РТРС

Предсједница Српске је истакла да вјерује у боље сутра и да ће захтјеви невладиних организација пристеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата бити ријешени у институцијама Републике Српске. Оцијенила је да је до сада била добра сарадња институција Српске и Савеза ратних војних инвалида Српске.

- Традиционално са Савезом ратних војних инвалида обиљежавам њихову крсну славу, заједно сумирамо постигнуте резултате и успостављамо дневни ред за будућност - нагласила је Цвијановићева.

Фото: РТРС

Она је подсјетила да је Влада Српске са организацијама проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата реализовала зацртане циљеве.

- Током година смо повећали борачки додатак, основице за породичне и личне инвалиднине, а посебно сам поносна што смо са Савезом успјели да ријешимо проблем везан за ортопедска помагала онако како су они и тражили. Значајно је што смо спровели и пројекте стамбеног збрињавања - навела је Цвијановићева.

Фото: РТРС

Предсједник Савеза ратних војних инвалида Драган Врховац рекао је за РТРС да је Савез затражио састанак са премијером Српске, на коме би било ријечи о повећању личних и породичних инвалиднина, запошљавању дјеце погинулих бораца и ратних војних инвалида, стамбеном збрињавању и здравственој заштити борачких категорија.

Предсједник Скупштине Савеза ратних војних инвалида Српске Миломир Ећимовић рекао је данас у Мркоњић Граду да су ратни војни инвалиди почаствовани што крсној слави присуствује предсједница Републике Српске.

- Ратни војни инвалиди желе да дуго година славе крсну славу и да са институцијама Српске наставимо рјешавати питања са којима се суочавамо - рекао је Ећимовић.

Фото: РТРС

Војни инвалиди Републике Српске окупљени су у Савезу у коме је око 18.000 чланова из 25 локалних заједница.