latinica  ћирилица
09/08/2019 |  14:46 | Аутор: РТС

Ђорђевић: Јокић изгледа добро

Селектор кошаракшке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да ће сусрет против Литваније бити права прилика за провјеру свега што их очекује.
Александар Ђорђевић (фото: Марко Метлас) -
Александар Ђорђевић (фото: Марко Метлас)

- Не знам шта бих могао да кажем осим да репрезентативци раде у добром ритму. Прикључио се Никола Јокић и даље настављамо у истом ритму. Припремамо се за сутрашњу утакмицу и све које нас чекају. Утакмица против Литваније биће физички захтјевна, јер Литванци годинама праве стил кошарке који им доноси резултате, а то је снажна игра, физички дуели. То је оно што нам треба да се спремимо за напор који нас чека на СП - рекао је Ђорђевић на конференцији за медије у Штарк Арени.

Послије меча са Финском, селектор је изнио низ критика на рачун игре у одбрани, а објаснио је и колико је важно да екипа уђе у такмичарски ритам што прије.

- То су неке ствари које се трудимо што прије да изградимо. Припреме су толико захтјевне да више не постоји појам пријатељска утакмица. Постоји припремна, али не пријатељска. Понос код свих је тако велики да сви желе да побједе, па тако и ми. Ја имам мото да је свака сљедећа утакмица најважнија у каријери. На нама је да што пре изградимо ту карактеристику која нас је красила годинама, а то је физичка снага, игра у дуелу, "у месо", да не бјежимо од тога, да се не чувамо, јер не знамо другачије. Ту смо добили много уз наше стандардно кошаркашко знање и сарадњу. Не постоји себичност у игри. Из тога градимо нападачку филозофију, уз нашу стандардну одбрамбену, која нам је много тога дала - објаснио је Ђорђевић.

Он је упитан и у каквој су форми НБА играци, који су се касније прикључили и колико ће то бити сметња.

- Они су радили сами, у доброј су физичкој форми. А ово друго ћемо знати на крају. Ако буде како смо се надали, рећи ћемо то је супер. Ако не буде, имаћемо неки изговор који ја не волим. Имао сам разговор са Богдановићем, не волим да имамо било какве изговоре пред велико такмичење. Мислим да кроз овај период и све утакмице које су изузетно захтјевне, поготово Акрополис куп, да ће помоћи играчима да дођу до жељене форме - рекао је селектор.

Ђорђевић је говорио и о томе како је дочекан Никола Јокић, који се репрезентацији прикључио јуче, и како се играч Денвера носи са притиском јавности.

- Са помоћним тренером Антонићем сам провео код њега цијели дан, зна комплетан план. Изгледа добро, радио је добро. Са великим ентузијазмом је ушао међу играче. Сви су једва чекали да га виде, сви га познају. На нама је да га усмјеримо ка доброј форми и изнивелишемо. Он је пелцован против било каквог притиска. Нема потреба да притисак стављамо пред било ког играча, сви они имају притисак, ја такође. Трудим се да скинем притисак са њихових леђа, али смо навикли на њега, јер морамо да се носимо са тим ако желимо да освајамо медаље - закључио је Ђорђевић.

Утакмица између Србије и Литваније игра се у суботу од 21 сат у Штарк арени.