latinica  ћирилица
09/08/2019 |  21:20 ⇒ 21:36 | Аутор: РТС

Одбојкаши Србије корак ближе Токију (ФОТО/ВИДЕО)

Одбојкашка репрезентација Србије савладала је у Барију репрезентацију Аустралије са 3:1 у сетовима (26:28, 25:19, 25:19, 32:30) у првом мечу на квалификационом турниру за Олимпијске игре.
Одбојкаши Србије (Фото: ossrb.org) -
Одбојкаши Србије (Фото: ossrb.org)

Само два мјесеца након тешке борбе и побједе Србије над Аустралијом у Лиги нација, исти актрери одмјерили су снаге и на квалификационом турниру за Олимпијске игре, а оно најважније за српску селекцију је да се побједник није мијењао.

Србија је константно била у предности и у првом сету који је изгубила, Аустралија је одбранила три сет лопте и повела са 1:0. 

Србија-Аустралија (Фото: volleyball.ioqt.2019.fivb.com)

Од тог момента у великој мјери мијења се приступ игре изабраника Николе Грбића. Наредна два сета Србија осваја истим резултатом 25:19, на крилима расположеног Атанасијевића, који је како сервисом, тако смечом задавао главобоље Аустралијанцима.

Највећа борба гледала се у четвртом, посљедњем сету. Србија је поново константно имала предност, која је у једном тренутку износила 14:11.

Аустралијанци су везали неколико поена и прешли у вођство. У завршници сета играло се поен за поен, виђене су сервис грешке на обје стране, а већу жељу, као и јаче живце и бољу концентрацију имала је Србија, због чега је освојила четврти сет и уписала побједу.

Одбојкаши Србије (Фото: volleyball.ioqt.2019.fivb.com)

Наредни противник "Орлова" је екипа Камеруна, са којом играју у суботу од 18.00 часова, а посљедњи меч Групе игра се са домаћином Италијом у недјељу.

Одбојкаши Србије (Фото: volleyball.ioqt.2019.fivb.com)

Уколико буде прва у групи, Србија ће остварити директан пласман на Олимпијске игре у Токију 2020.