latinica  ћирилица
10/08/2019 |  08:55 ⇒ 13:27 | Аутор: Агенције

Неготин: Потрага за починиоцима четвороструког убиства (ФОТО)

Полиција интензивно ради на расветљавању злочина у којем је брутално ликвидирана породица Казимровић у селу Јабуковац код Неготина.
Четвероструко убиство код Неготина (Фото:espreso.rs) -
Четвероструко убиство код Неготина (Фото:espreso.rs)

Раја Казимировић (72), његова мајка Драгица (93), сестра Љубинка Оприкић и сестричина Драгана хладнокрвно су ликвидирани хицима у главу, показали су прелиминарни резултати обдукције које незванично сазнаје Блиц.

Према тим информацијама, Раја је погођен четири пута у грудни кош и стомак, а онда му је егзекутор испалио и пети хитац у главу.

Његова мајка, Драгица (93), и сестричина Драгана, чија су тијела пронађена поред шупе убијене су са по два метка у главу.
И Љубинка, Рајина сестра, чије је тијело пронађено испред куће, ликвидирана је једним хицем у уста.

Резултати обдукције показују да је у Јабуковцу, прије два дана, извршена брутална и хладнокрвна егзекуција читаве породице.

Није пронађено никакво оружје, па је тиме искључена могућност да је у питању било убиство, па самоубиство, већ је јасно да је убица побјегао.

Полиција је искључила и могућност да је породицу убио криминалац ког су за овај злочин оптуживали мјештани.

Полиција не дозвољава прилазак мјесту и у Јабуковцу је тренутно опсадно стање. Хеликоптери константно надлијећу ово село код Неготина, а у околини је опсежна потрага за починиоцима злочина.

У Јабуковацу су и специјалци из Београда који раде на расвјетљавању злочина.

Према писањима појединих медија, Рајо Казимировић се парничио са више људи из села, а у домаћинству је живио сам са мајком, а његова сестра је недавно дошла са ћерком Драганом из Њемачке, како би им помогле око радова.

Директор полиције Србије Владимира Ребић рекао је да полиција интензивно ради на откривању починиоца убиства.

- У овом тренутку нисмо сигурни ни када се убиство десило, зато што је то село забачено од главних путева - рекао је Ребић.

Према његовим ријечима, процјена је да су прошла два дана од убиства до тренутка када је случајни пролазник пронашао тијела жртава.

Полиција и надлежно тужилаштво интензивно раде на утврђивању свих околности и проналажењу трагова.

- Надам се да ћемо ово убиство брзо ријешити, наша статистика је веома позитивна по питању расветљавања кривичних дјела убистава и креће се више од 95 одсто - рекао је Ребић.