latinica  ћирилица
10/08/2019 |  11:16 ⇒ 11:27 | Аутор: РТС

Арена крцата за "Орлове", Србија у пуном саставу дочекује Литванију

Кошаркашка репрезентација Србије у Штарк арени игра припремну утакмицу за Свјетско првенство у Кини против Литваније.
Кошарка: Србија - Литванија - Фото: Screenshot/YouTube
Кошарка: Србија - ЛитванијаФото: Screenshot/YouTube

Након побједе над селекцијом Финске, послије које селектор Александар Ђорђевић није био задовољан, "Орлове" очекује много озбиљнији тест са једном од најбољих европских репрезентација.

За разлику од те и побједе над чачанским Борцем, Ђорђевић ће коначно на располагању имати свих 14 играча, који су кандидати за наступ на Мундобаскету.

Поред играча који су на окупу од почетка припрема, тиму су се прикључили НБА играчи Никола Јокић, Богдан Богдановић и Марко Гудурић.

За овај спектакл до сада је продато 11.000 улазница.

- Веома ме радује што смо у Београду, што је толико карата продато, сигуран сам да ће их бити још. Потрудићемо се да што више напунимо Арену. То момцима значи и они схватају колико им то помаже, поготово у припремном периоду, па и на самом такмичењу - рекао је селектор.

Он је истакао да очекује максимални приступ својих изабраника.

- Припреме су толико захтјевне да више не постоји појам пријатељска утакмица. Постоји припремна, али не пријатељска. Понос код свих је тако велики да сви желе да побиједе, па тако и ми. Имам мото да је свака сљедећа утакмица најважнија у каријери. На нама је да што прије изградимо ту карактеристику која нас је красила годинама, а то је физичка снажна игра у дуелу, "у месо", да не бјежимо од тога, да се не чувамо, јер не знамо другачије - истакао је Ђорђевић.

Овај дуел је уједно и опроштај кошаркаша од Србије, јер већ у понедејљак слиједи пут у Литванију на реванш, затим  Акрополис Куп, а онда пут у Кину на Мундобаскет.