latinica  ћирилица
10/08/2019 |  16:27 | Аутор: СРНА

Унутрашња контрола истражује малтретирање младића из Фоче

Унутрашња контрола Министарства унутрашњих послова горажданског кантона проводи детаљну истрагу о дешавањима у ноћи 3. августа када се на путу Устиколина-Горажде догодила саобраћајна незгода у којој су учествовала четири младића из Фоче који су, како је рекао отац једног од њих, претрпјели полицијску тортуру о чему постоји и аудио-запис.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Полицијски комесар у кантоналном МУП-у Адем Лаковић рекао је новинарима да ће цијели случај бити детаљно истражен и да унутрашња контрола прикупља изјаве свих учесника и материјалне доказе, пише Кликс.

Он је додао да ће више информација о томе имати након што унутрашња контрола обави свој дио посла.

Отац једног од младића рекао је раније АТВ-у да је лично поднио пријаву унутрашњој контроли због односа полицијских службеника према младићима, те да су и они дали изјаве у полицији.

Према његовим ријечима, саобраћајна незгода догодила се 3. августа око 3.30 часова, а четири момка су, од којих је један држављанин Србије, након тог догађаја претрпјела полицијску тортуру.

Отац је навео да су полицајци викали на њих, вријеђали их, а у одређеном тренутку и тукли, те да о томе постоји и аудио-снимак.

Младићи су се током вожње снимали у аутомобилу, а телефон је након удеса испао и наставио да снима, па је на тај начин настао и аудио-запис са лица мјеста.

Отац тврди и да полицији у Горажду није рекао да постоји снимак онога што се десило те вечери.

У полицијском извјештају о саобраћајној незгоди у мјесту Џиндићи наводи се да је возило "голф", којим је управљао возач Д.Д. из Фоче, ударило у "шкоду октавију" које се налазило преврнуто на коловозу, а потом су та два возила ударила службено возило МУП-а Горажде.

Према наводима из извјештаја, на мјесто незгоде упућена је патрола полиције која је извршила увиђај и код возача Д.Д. алко-тестом је установљено 1,11 промила алкохола у организму.

Даље се наводи да су се у "голфу" налазили и сапутници П.С. и П.Д. који су задобили повреде и помоћ им је указана у болници у Горажду.

Отац сувозача није довео у питање да је возач који је управљао аутомобилом кривац за саобраћајну незгоду и да је алко-тестом утврђено да је имао алкохола у крви, али је истакао да је затечен понашањем полицајаца.

- Унутрашња контрола проводи детаљњу истрагу о цијелом случају. Не можемо занемарити чињеницу да су учесници саобраћајне незгоде били у алкохолисаном стању и изазивањем нове несреће на магистралном путу животно су угрозили и наше полицајце, који су радили увиђај. Додатно су оштетили возило које је раније имало незгоду, а потом наш службени аутомобил - рекао је полицијски комесар у кантоналном МУП-у Горажду Адем Лаковић.