latinica  ћирилица
11/08/2019 |  12:57 ⇒ 22:04 | Аутор: РТРС

Ћеранић: Опозиција форсира причу о НАТО због јефтиних политичких поена

И даље не престају реаговања на Споразум о формирању власти, који су у понедјељак потписали лидери СНСД-а, ХДЗ-а и СДА. Спорно је слободно тумачење члана 3 Споразума, који говори о НАТО интеграцијама.

- Споразумом лидера три владајуће политичке партије ни у којем случају није договорен пут БиХ у НАТО - изјавио је за нашу Телевизију Предраг Ћеранић, декан Факултета за безбједност у Бањалуци.

Ћеранић је истакао да након свега што је НАТО пакту речено поводом потписивања поменутог споразума, од стране српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједника Србије Александра Вучића, чак и од стране опозиционара из Републике Српске, који су или отворено подржавали улазак БиХ у НАТО или нису имали ништа против НАТО Пакта.

Како је навео, сада су сви против такве опције уласка у НАТО пакт, тако да су за НАТО врата затворена, и када је у питању Србија, али и БиХ.

Ћеранић је нагласио да су остале приче шпекулација, борба за власт, које опозиционе партије настоје да манифестују и искористе.

Упитан да прокоментарише тврдње опозиције да је споразум са НАТОМ договорена ствар, Ћеранић је поновио да то прије свега раде због борбе за власт. Како је истакао, они се до сада о НАТО пакту нису оглашавали или су, каже, попут Мектића отворено позивали да се иде путем ка НАТО пакту.

Он тврди да опозиција користи "лов у мутном", гдје кроз познате етикете "корупција, издаја, превара", настоје да укњиже јефтине политичке поене.